De gemeente

De Gemeente Eersel bestaat uit zes dorpen: Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Knegsel en Wintelre. Elk dorp heeft zijn eigen kleur en identiteit. De Kempische sfeer is echter in alle dorpen terug te vinden.

Eersel

Eersel is de grootste dorpskern van de gemeente Eersel. In Eersel vind je onder andere de historische Markt met tot wel 1000 terrasstoelen. Geniet op een van deze terrasjes van een Brabants streekbiertje en een bourgondische bitterbal.

Meer over Eersel

Duizel

Duizel is een gezellig en kleinschalig dorp in de gemeente Eersel. Met een oude toren, hechte gemeenschap de historie van de Agio sigarenfabriek in het hart...

Meer over Duizel

Vessem

Vessem heeft een prachtig mooi dorpsplein met de oude brouwerij waar men tot op de dag van vandaag heerlijk streekbier maakt. Echt genieten! Daarnaast zorgen het Groot- en Klein meer ook voor een heerlijke ontspanning in de natuur.

Meer over Vessem

Knegsel

Knegsel is een kern verscholen in de prachtige bossen. Met een mooi oud dorpsplein en het mooiste dinee café van de Kempen.

Meer over Knegsel

Steensel

Steensel is een hechte kern net boven Eersel, een bedevaartspeek voor bezoekers van de heilige St. Lucia. Parallel aan Steensel loopt ook de Gender, een prachtige waterweg.

Meer over Steensel

Wintelre

Een van de Acht Zaligheden, ook wel Wentersel genaamd in de volksmond. In Wintelre bevind je je midden in het groen.

Meer over Wintelre