Ontdek Knegsel! - Van Moestuinwinkel tot Luxe Cafetaria en van overnachten aan 't Groen tot dineren midden in de prachtige Brabantse Kempen. Kom je het zelf beleven?

De Acht Zaligheden

Het dorpje Knegsel behoort tot de ‘Acht zaligheden’, de benaming voor een achttal dorpen in de Kempen zoals Eersel, Duizel en Steensel. In het dorpje Knegsel vind je een gezellig (eet)café en snackbar, waar je voor een hapje en een drankje terecht kunt. Knegsel is omringd door bossen en weilanden. Het landschap biedt een afwisseling van akkertjes, prachtige beekdalen en natuurgebieden met vennen en heidevelden. Het uitgebreide wandelnetwerk is maar liefst 1500 km groot en er is keuze uit ruim 150 wandelroutes. Ook ligt Knegsel aan veel fietsroutes door de Kempen. Het is een waar paradijs voor de wandelaar en fietser! 

Ontdek het uitgebreide wandelnetwerk

Een kijkje in de geschiedenis van Knegsel - Ook wel bekend als "Klein Antwerpen"

  • Mariakapel

    Op de splitsing van de Eerselseweg en de Vessemseweg, staat de Mariakapel uit 1947. Deze werd na de oorlog gebouwd uit dankbaarheid voor de bescherming tijdens de oorlog.

  • De Kerk

    In 1790 stortte de oorspronkelijke kerk in en de restanten werden in de loop van de 19e eeuw afgebroken. Hier staat nu het Heilig Hartmonument uit 1939. De huidige kerk van Knegsel staat op een andere locatie en is gebouwd in 1926.