Ontdek Knegsel! - Van Moestuinwinkel tot Luxe Cafetaria en van overnachten aan 't Groen tot dineren midden in de prachtige Brabantse Kempen. Kom je het zelf beleven?

De Acht Zaligheden

Het dorpje Knegsel behoort tot de ‘Acht zaligheden’, de benaming voor een achttal dorpen in de Kempen zoals Eersel, Duizel en Steensel. In het dorpje Knegsel vind je een gezellig (eet)café en snackbar, waar je voor een hapje en een drankje terecht kunt. Knegsel is omringd door bossen en weilanden. Het landschap biedt een afwisseling van akkertjes, prachtige beekdalen en natuurgebieden met vennen en heidevelden. Het uitgebreide wandelnetwerk is maar liefst 1500 km groot en er is keuze uit ruim 150 wandelroutes. Ook ligt Knegsel aan veel fietsroutes door de Kempen. Het is een waar paradijs voor de wandelaar en fietser! 

Ontdek het uitgebreide wandelnetwerk

Historische Ommetjes Knegsel - Wandel en ontdek meer over de geschiedenis van Knegsel

'Een galerie waar je kennismaakt met de kunstenaar zelf is echt heel anders'

Al meer dan 40 jaar schildert Aart de Lange Pzn in de nachtelijke uren in zijn atelier/galerij in Knegsel. AART is een levenskunstenaar die een verhaal wil vertellen over waar het in ons leven écht omgaat en dat doet hij met symbolen. Ieder symbool heeft een betekenis en elk schilderij heeft een verhaal. Zijn schilderstijl 'symbolisch realisme' is opvallend kleurrijk, vol passie en positiviteit. Hij wordt (inter)nationaal geroemd om zijn vakmanschap, levensfilosofie en authenticiteit. Zijn kunstboek (2022) 'De levenskunst van Aart de Lange Pzn' is opgenomen in de Brabant Erfgoed Collectie van de Tilburg University. Te koop bij Visit Eersel informatiepunt en in de galerie. Een bezoek aan zijn galerie is zeker de moeite waard. Vrij entree en makkelijk parkeren. 

GALERIE WORKS OF AART is op afspraak alle dagen open, in de ochtend, middag of avond. Ook zijn kleine gezelschappen van harte welkom. 

Bezoek Works of Aart

Een kijkje in de geschiedenis van Knegsel - Ook wel bekend als "Klein Antwerpen"

  • Mariakapel

    Op de splitsing van de Eerselseweg en de Vessemseweg, staat de Mariakapel uit 1947. Deze werd na de oorlog gebouwd uit dankbaarheid voor de bescherming tijdens de oorlog.

  • De Kerk

    In 1790 stortte de oorspronkelijke kerk in en de restanten werden in de loop van de 19e eeuw afgebroken. Hier staat nu het Heilig Hartmonument uit 1939. De huidige kerk van Knegsel staat op een andere locatie en is gebouwd in 1926.