Ontspannen in het dorpsgroen midden in de Brabantse Kempen.. - Of toch liever Bourgondisch genieten met verse streekproducten?

Laat je verwennen in Restaurant Craft of geniet van pure luxe in de ruime kamers van Hotel46. Vakantie in eigen land is nog nooit zo leuk geweest! Ontspan en laad helemaal op, elk moment van de dag. Hotel 46 is een modern hotel met een warme uitstraling, een hoge servicestandaard en professionele faciliteiten. 
Ontdekken wat Wintelre nog meer te bieden heeft? Bekijk hier dan gauw de diverse locaties! 

Ligt je hart bij de natuur? - Ontdek het bij het Groot & Klein Meer

Het Groot & Klein Meer

Het Grootmeer en het Kleinmeer zijn van oorsprong natuurlijke vennen. Ze liggen in een gebied dat wat hoger ligt dan de omgeving. Duizenden padden, kikkers en salamanders leven in het bos aan de andere kant van de weg. Die trekken in het voorjaar massaal naar het Grootmeer om te paren en daarna weer terug te keren. Bij het oversteken van de weg werden ze dan in grote getalen platgereden. In 2009/ 2010 zijn er 7 amfibietunnels onder de Merenweg aangelegd. De amfibieën kunnen daardoor nu met een gerust hart zelf oversteken.

Een interessante bouwgeschiedenis.. - De kerktoren van Wintelre is schuin gepositioneerd ten opzichte van de kerk. Bovendien vertellen de bouwsporen dat er aan de voorkant een kerk tegen aan heeft gestaan.

  • Sint-Willibrorduskerk

    In 1822 sloot Wintelre de schuurkerktijd af met de bouw van een ‘echte’ kerk, echter nog zonder toren. Die kwam er pas in 1859 bij. De stenen waren afkomstig uit de directe omgeving van het dorp; boeren bakten ze in veldovens. De kerktoren van Wintelre is een van de vroegste voorbeelden van een specifieke bouwstijl in onze provincie, namelijk Kempische gotiek. Kempische gotiek is een bouwstijl die in de 15e eeuw ontstond in de Kempen en daar op grote schaal werd toegepast bij de bouw van kerken. Daardoor is er sprake van zeldzaamheidswaarde.