Dé graan & oliemolen van Vessùm - Een molen was in het agrarische Vessem van die tijd een must, deze was noodzakelijk voor het malen van graan voor brood en veevoer.

De Jacobusmolen

De oorspronkelijke molen is helaas in 1893 afgebrand, waarna de huidige Jacobusmolen opnieuw opgebouwd is. Deze ronde stenen bergkorenmolen bestaat uit ronde stenen en een molenberg. Met een ‘vlucht’ van 28 meter is het de op één na grootste van de provincie Noord-Brabant.

Ontdek de Jacobusmolen

Er is genoeg te beleven in Vessem - Overnachten in een B&B, lunchen in een voormalig Brouwerijpand of toch liever genieten van een vette hap na een lange fietstocht? In Vessem kan het allemaal!

  • De Jacobushoeve

    De Jacobushoeve is een ontmoetingsplaats opgericht door Fons van der Laan. Hij realiseerde zich dat mensen in deze tijd te weinig gelegenheid vinden om zich op een ontspannen manier met elkaar te onderhouden. “Buurten”, heet dat in de Kempen. 

    De Jacobushoeve
  • Ontdek de kringloopwinkel!

    Ook vond Fons dat teveel zaken (huisraad, boeken, kleding) weggegooid werden. Hij vond vrijwilligers die hem wilde helpen én een bruikbare boerderij. De Jacobushoeve met kringloopwinkel, de tuin, de werkplaatsen en wereldwinkel was een feit.