Sfeer proeven in Eersel - Eersel is de gemeente van de Acht Zaligheden, de Parels, het gebied van de Kleine Beerze, uitgestrekt natuurgebied de Cartierheide, maar ook voor de actieve belevers is er meer dan genoeg te doen!

  • Wandelen & Fietsen

    Eersel is een wandel- en fietsparadijs op de Belgische grens (net onder Eindhoven) en winnaar van de titel “Wandelgemeente van het Jaar” in 2014. Deze titel danken we aan de honderden kilometers aan wandel- en fietspaden, de app-wandelroutes, de goede voorzieningen, en de gezellige terrasjes waar men de route kan afsluiten onder het genot van een Kempisch Kwartierke of een smakelijke bittergarnituur.

    Wandelen & Fietsen
  • Recreatie

    Voor fysieke inspanning en ontspanning biedt gemeente Eersel volop mogelijkheden. Spring zo hoog mogelijk bij Jump XL, ga samen met De Contente mens op pad tijdens een rondleiding of maak een rit door de bossen met prachtige paarden. Vervelen is er in ieder geval niet bij in Eersel! Zo is er bijna altijd wel iets te doen: Ontdek de gezellige jaarmarkten met verschillende kraampjes, beleef wilde avonturen tijdens de kermis of ervaar het échte Brabantse carnaval. Kortom, voor jong en oud, groot en klein, er is genoeg te recreëren in Eersel!

    Recreatie

Een karakteristieke gemeente - Al meer dan 3000 jaar wonen en werken mensen in dit gebied, dat zorgt voor een rijke geschiedenis!

Eersel is een gemeente die de historie koestert maar ook oog heeft voor de toekomst. De Gemeente mag trots zijn op haar cultureel erfgoed, bijzondere gebouwen, dorpsgezichten en landschappen. Ook is Eersel, net als vele anderen dorpen, volop in ontwikkeling. Zo stimuleren we werkgelegenheid en toerisme, hebben we oog voor het milieu en houden we van cultuur. Kortom, in de Parel van de Kempen is het content wonen & leven!

Bekijk de activiteiten in Eersel

Tips uit Eersel