Het 'pronkstuk' van Steensel - Wanneer je van Eersel naar Steensel rijdt kun je zien hoe de oude kerktoren statig en vredig boven de enkele zichtbare huizen uitsteekt en “waakt” over Steensel. De toren is het pronkstuk van Steensel en is 38,5 meter hoog.

 • De Toren van St. Lucia

  De huidige Steenselse kerktoren, een overblijfsel van de middeleeuwse St.-Luciakerk, werd gebouwd aan het einde van de 14e eeuw. In de toren bevindt zich een zware luidklok uit 1495, dit is één van de oudste kerkklokken van de Kempen, de Luciaklok. Volgens verhalen werden de bakstenen voor de bouw van de toren aangevoerd vanuit de steenoven “De Heibloem”. Deze steenoven lag een eindje verwijderd van de toren en de bewoners van Steensel zouden een keten hebben gevormd voor het transport en zo de stenen van hand tot hand hebben doorgegeven! 

Een stukje geschiedenis - De bende van Steensel bestond uit vijf mannen: Joost de Roij, Heyn Coenen, Piet Smolders, Bartel Smolders en Coob van de Weijer.

Bende van Stinsel

In het begin van de 19de eeuw werden de dorpen rondom Steensel onveilig gemaakt door de bende van Steensel. Deze bende bestond uit vijf mannen en ze pleegden gewelddadige inbraken in de nacht. De vrouwen van deze mannen werkten als spionnen om te vertellen waar wat te halen viel. Ondanks dat de politie deze bende kende, kon de bende van Steensel gedurende acht jaar ongestoord inbraken plegen. Tot dat ze op 25 november 1804 toch opgepakt werden. Na een berechting in ’s-Hertogenbosch werden de mannen op 10 mei 1805 opgehangen voor het stadhuis.

Lekkerrr eten of snacken.. - Het is maar net waar je zin in hebt!

 • Cafetaria 't Pierke

  Tijdens het gezellige carnaval in Brabant
  heet dit dorp: 'Pieregat'. Het is dan ook niet gek dat de cafetaria in dit pittoreske dorpje hiernaar vernoemd is.
  Bij Cafetaria 't Pierke kun je terecht voor
  de lekkerste verse friet, een ruim assortiment snacks
  en verrukkelijke burgers én schotels.

 • Brasserie Lekkerrr

  Brasserie Lekkerrr is een locatie waar iedereen zich welkom voelt om verrassend lekker te eten, gezellig te drinken en uitbundig te feesten. Hier vind je een totaalconcept waar iedereen welkom is om samen een gezellig avondje uit te beleven. Bij Lekkerrr kun je lekkerr eten, lekkerr drinken én lekkerr feesten! Het perfecte recept om een avond op en top te genieten in de Brabantse Kempen.