Geniet, beleef en laat je inspireren!

Binnen de gemeente Eersel is er een rijkdom aan natuurschoon: bos- en heidegebieden met vennen zijn er in overvloed. De gemeente Eersel leent zich dan ook bij uitstek voor wandelen en fietsen. Beleef het in de Gemeente Eersel! Strik je veters en bewandel De Cartierheide. Of ervaar unieke smaaksensaties en ontdek de vele restaurants en cafés in Eersel en omstreken.

 • Laat je inspireren

  Geniet van de cultuur, de natuur, de gastvrijheid én de bourgondische levenswijze in de verschillende dorpen. Ga mee op pad, ontdek de omgeving en laat je verrassen! Ontdek de highlights en plan jouw uitje. 

  Laat je inspireren
 • Dé historische kern van Eersel

  De Markt en het Hint vormen samen dé historische kern van Eersel. Het is één van de mooiste bewaard gebleven pleinen van Brabant. Kom sfeer proeven op een van de gezellige, bourgondische terrasjes of ervaar uren shop plezier in de winkelstraat

Ook wel bekend om..

Sigarenfabriek Agio. De Gemeente Eersel is groot geworden door sigarenexport en is wereldberoemd! Jaarlijks worden er miljoenen sigaren gemaakt, dat zorgt voor veel werkgelegenheid in de gemeente. Ben jij benieuwd naar de geschiedenis van De Kempen? Kom dan eens kunst & cultuur snuiven! 

Kunst & Cultuur Snuiven

Een stijlvol diner, even wegdromen in de natuur of de cultuur ontdekken.. - Écht stijlvol genieten doe je in het Brabantse Eersel!

 • Stijlvol genieten

  Trek eropuit, geniet van de natuur en verlies jezelf in groen geluk. De cultuurgeschiedenis ligt in Eersel letterlijk op straat. De Parels liggen verspreid door het dorp zodat dwalen door Eersel een belevenis blijft waar ook het onverwachte een kans krijgt.

  Stijlvol genieten
 • De Parels

  De Parels zijn alledaagse voorwerpen die vertellen over de geschiedenis van de plek waar ze zich bevinden. Zo vormt iedere Parel een schakel tussen nu en toen.

  Ontdek Stijlvol genieten

  De Parels

Bandraften op het water, een koud biertje op het terras of crossen op een e-scooter.. - In de Parel van De Kempen vind je het allemaal!

 • Actief beleven

  Gemeente Eersel heeft een bloeiend verenigingsleven, voor fysieke inspanning en ontspanning bieden alle dorpen volop mogelijkheden! Zo is er bijna altijd wel iets te doen op de markt(en). Ontdek de gezellige jaarmarkten met verschillende kraampjes, beleef wilde avonturen tijdens de kermis of ervaar het échte Brabantse carnaval. Kortom, voor jong en oud, groot en klein, er is genoeg te recreëren in Eersel!

 • Vervelen is er niet bij!

  Cross op paden langs de bossen met een elektrische E-Chopper, ontdek de vele sport- en spelmogelijkheden op Recreatiepark TerSpegelt of geniet van een welverdiend en verfrissend drankje op een van de vele terrassen die zich bevinden in de Gemeente Eersel. Vervelen is er in ieder geval niet bij in Eersel!

  Ontdek Actief beleven

Laat je inspireren

Prachtige natuur, bruisende cultuur en een rijke voedingsbodem. Hier vind je het allemaal. Geen idee waar je moet beginnen? Helemaal niet erg. Om je op weg te helpen hebben wij samen met de locals alvast een lijstje opgesteld, met de dingen die je volgens hen echt gezien moet hebben. 

Ontdek de highlights

Het groene landschap van de Brabantse Kempen is.. - Dé grootste speeltuin die de kinderen zich maar kunnen wensen!

 • Op pad met de kids

  Altijd al een wedstrijdje BMX met je vriendjes en vriendinnetjes willen doen? Of ga jij liever klimmen, klauteren en boomhutten bouwen? Geniet samen met papa en mama van lekker eten bij een van jouw favoriete restaurants (mét kindermenu!), ervaar sportieve, leerzame en kleurrijke spellen en activiteiten of ontdek de vele overnachtingsmogelijkheden in de Parel van De Kempen!  

  Op pad met de kids

Ervaar het échte dorpsgevoel - Kom, neem een kijkje in vele keukens en laat je inspireren door het (culturele) aanbod.

 • Content wonen & leven

  Gemeente Eersel is volop in ontwikkeling, zo stimuleren we werkgelegenheid en toerisme, hebben we oog voor het milieu en houden we van cultuur. Kortom, in de Parel van de Kempen is het content wonen & leven! De Markt en het Hint vormen samen dé historische kern van Eersel. Het is één van de mooiste bewaard gebleven pleinen van Brabant. De Gemeente Eersel onderneemt, bouwt en maakt werk van wonen en welzijn. Voor een uitgebreide geschiedenis van Eersel kan je terecht in het Kempenmuseum De Acht Zaligheden.