Kom, neem een kijkje in vele keukens en laat je inspireren door het (culturele) aanbod. - Ontdek de Parel van de Kempen!

 • Parel van de Kempen

  Dit pareltje van de Kempen bevindt zich aan de Kapelweg in Eersel. Een authentieke Kempische boerderij met heerlijke moestuin, geurige kruidentuin en rustgevende boomgaard. Hier liggen de wortels van de hedendaagse Kempenaar die zich in de loop der jaren ontwikkelde van keuterboer tot agrarisch manager en van smokkelaar tot sigarenindustrieel.

 • Kempenmuseum De Acht Zaligheden

  Voor een uitgebreide geschiedenis van Eersel kun je terecht bij Kempenmuseum De Acht Zaligheden. 

  Ontdek het verleden! 

   

Buiten, Gewoon, Mooi

Buiten; De Markt en Het Hint vormen samen dé historische kern van Eersel. 5 van de 6 dorpen uit de gemeente behoren tot de Acht Zaligheden. Dat zijn 8 dorpen waarvan de naam eindigt op ‘-sel’. De naam zaligheden is afgeleid van de naam ‘selligheden’. Binnen de gemeente Eersel is er een rijkdom aan natuurschoon: bos- en heidegebieden met vennen zijn er in overvloed.

Gewoon; Niet alleen de natuur in Eersel is een ware beleving, ook de restaurants, cafés en andere bourgondische gezelligheden zijn in Eersel heel 'gewoon'. Met liefde en gastvrijheid wordt je door de locals ontvangen en rondgeleid, kom genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op de prachtige Kempische natuur. Sit back and relax.. Onder andere bij De Keizer, Restaurant YAYA en Brasserie Lekkerrr, kun jij terecht voor dé sfeervolle ervaring.

Mooi; Naast de prachtige natuurgebieden en bourgondische terrasjes vind je in Eersel voldoende Brabantse gezelligheid! Er zijn vele (muziek)evenementen. Meezingen en genieten bij festivals zoals Flying Dutch, Music on Payday en het Paperclipfestival. Een dagje zwemmen bij E3 Strand, chocolade bonbons proeven of mee doen met de pubquiz.

Kortom, Eersel is Buiten Gewoon Mooi! 

Het Groene Lint.. - Prikkelt de belevingswereld van de natuurliefhebber en zorgt voor de herwaardering van oude ambachten en het betrekken van omwonenden bij hun (leef)omgeving.

Een begrip in De Kempen, natuurlijk genieten van kunst!

Kunstroute Het Groene Lint is een land-art kunstwerk dat het centrum van Eersel via een 24-km lang kunstwandelpad met het centrum van Eindhoven verbindt. Een groen lint van natuurlijke elementen in de vorm van vlechtheggen, dat een leidraad vormt waarlangs de wandelaar zijn voettocht volgt. 

Ontdek Kunstroute Het Groene Lint 

Restaurant YAYA! - Een heuse beleving aan tafel..

 • Sfeervol genieten

  Niet alleen eten en drinken, maar een heuse beleving aan tafel. Dat is de motivatie van de eigenaar en eigenaresse van YAYA!  Bij dit sfeervolle restaurant op de markt in Eersel kun je genieten van een smakelijke lunch met diverse rijkelijk belegde broodjes, goed gevulde salades of soepen en je kunt in de avonduren kiezen uit een à la carte diner of één van de 5 gangen verrassingsmenu’s.

  Sfeervol genieten
 • Streekproducten

  Met de overheerlijke broden, het gebak van bakkerij van Heeswijk, en de verschillende borrelplateaus, zorgt restaurant YAYA óók voor een afwisselende en diverse borrelkaart waar je de gehele dag door van kunt genieten.

  Streekproducten

Ervaar hier het gevoel van thuis komen...