Al het moois uit Eersel.. - De cultuurgeschiedenis ligt in Eersel letterlijk op straat!

In de stoepen en straten van Eersel ziet u bronzen parels liggen. De parels verwijzen naar markante gebouwen of voorwerpen met een geschiedenis.  Er zijn diverse musea, galerie, beeldentuinen en andere bezienswaardigheden te bezoeken. Er zijn wisselende exposities in openbare gebouwen zoals in De Muzenval en het Gemeentehuis. Voor actuele informatie raadpleeg je onze agenda.
Kom jij kunst & cultuur snuiven..  Of ga je toch liever voor genieten van een koud pilsje op het terras?

 • Bourgondisch genieten

  Kom jij culinair genieten in een luxe restaurant of ga jij voor een knus diner in een van de eetcafé(s)? Van café tot culinaire hoogstandjes, Gemeente Eersel heeft voor elke lekkerbek een leuk adres.

  Bourgondisch genieten
 • Terug in de tijd..

  Met een prachtige Brouwerijtuin én een uitgebreide bierkaart, waaronder een eigen gebrouwen Beerze biertje, geniet je van de smaken van nu. Heerlijk eten, verse streekproducten en seizoensgebonden gerechten vind je altijd terug bij Restaurant De Gouden Leeuw.

  Terug in de tijd..
 • Geschiedenis

Ontdek hier de parels van Eersel..

Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Een van de mooiste musea in de Brabantse Kempen is het Kempenmuseum De Acht Zaligheden. Dit museum biedt een overzicht van het leven in de Brabantse Kempen in de periode 1850-1950. Er is een natuurtuin en je kunt er oud-hollandse spellen doen.

Ontdek 't Kempenmuseum