Bosland, het grootste bos van Vlaanderen..

| Jim Steenbakkers

Ieder een eigen 'Boslandkarakter'
 

Bosland, het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen is een echte aanrader voor een avontuurlijk of rustgevende dag er op uit. Net over de grens, op een klein half uurtje rijden van Eersel, bevindt zich het prachtige natuurgebied boordevol bossen, heidelandschappen, vennen, meren, zandvlaktes en landduinen. Een grote diversiteit in natuur. Bosland verbindt vier buitengewoon gastvrije gemeenten: Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt. Elk met hun eigen karakter, maar allemaal met het typische Boslandkarakter. Fietsen, wandelen, ravotten, proeven van cultuur en/of verrassende plekjes ontdekken. Bij natuurgebied Bosland kun je écht de verbinding op zoeken met de natuur. Het grote aanbod aan wandel-, fiets-, mountainbike- en ruiterroutes maakt het (natuur)plaatje helemaal af. Ondanks de vele mogelijkheden en (kindvriendelijke) activiteiten vind je hier tegelijkertijd de totale rust. Bosland is namelijk een van de grootste wildernissen van Vlaanderen. Je waant je in een heerlijk kalme omgeving, waar je zorgeloos de ruimte verkent. Ver weg van de hectiek van het dagelijks leven. 

Wandelen, speuren én ontdekken

Door de vele verschillende landschappen die Bosland te bieden heeft, is elke wandelroute een complete verrassing. Het grote wandelnetwerk voert je naar alle hoeken van Bosland. Met meer dan 400 kilometer aan wandelpaden kun je eindeloos variëren en bepaal je zelf de afstand. Combineer verschillende wandelgebieden of ga voor één langere trektocht en maak kennis met de unieke landschappen.

Met de fiets door bosland
 

In dit fietsparadijs geniet je van een grote variatie aan belevingen én een totale vrijheid in het zadel. Door de gehele omgeving zijn verschillende knooppunt fietsroutes uitgestippeld. Heel eenvoudig te volgen! Je kunt zelfs digitaal je route uitstippelen via fietsnet.be.

Uniek aan fietsen door Bosland is de riante fietsbrug, die midden door de natuur gaat. Je waant je letterlijk in hogere sferen. Je fietst namelijk via een dubbele cirkel naar de kruinen van de bomen. Een unieke en spectaculaire manier om kennis te maken met de Boslandse natuurpracht.
Geen eigen fiets ter beschikking? Geen probleem! Huur gemakkelijk een fiets bij een Bosland Gastheer of toeristische dienst. Ook zijn er vele laadpalen, voor elektrische fietsen.
Meer weten over de verschillende fietstochten?

Alles over fietsen in Bosland