12 hapjes voor de kleine trek

| Isabella Put

Het Snoeperke, ‘12 hapjes voor de kleine trek’, dat vonden wij het uittesten waard. Want culinair genieten, dat doe je in de Brabantse Kempen en daar zeggen wij beslist geen nee tegen! Jim Steenbakkers en ik (Isabella Put) bezochten 4 van de 12 adressen, die aangesloten zijn bij het Snoeperke. Op ieder adres was er een lekker hapje voor de ‘kleine trek’, ik markeer kleine trek,
want goed gevulde bordjes, daar ontbrak het ons niet aan!

 

Dinee Café De Kempen

Daar waar we begonnen zijn bij Dinee Café De Kempen, werden we warm ontvangen en zijn we de dag gestart met een lekkere warme kop thee. Een smaakvolle chocolade bonbon mocht daar niet aan ontbreken! De 'Snoeperke bon' van Dinee Café De Kempen was een goed gevulde kom soep met een vers afgebakken broodje en diverse smeersels. De keuze uit champignonsoep, pittige tomatensoep of crème tomatensoep deed ons even twijfelen, waarna Jim voor de champignonsoep koos en ik voor de crème tomatensoep. Met een volle kom soep, een lekker warm broodje en een kopje thee achter de rug, gingen we door naar onze volgende stop; Hoeve de Nachtegaal in Wintelre.

 

Hoeve de Nachtegaal 

Wat mij gelijk opviel was de opvallende, grote rode stier bij de ingang van het terrein. Deze trok direct mijn aandacht. De Brabantse kenmerken en kleuren vonden we binnen ook terug in het interieur. Enthousiast werden we ontvangen waarna ons gevraagd werd wat we wilde drinken. Omdat we de eerste ronde al waren gegaan voor een kop thee, ging mijn voorkeur sterk uit naar iets fris, maar met deze oh zo leuke potjes thee, kon ik haast niet anders dan kiezen uit de diverse varianten waar ik zelf mijn thee uit kon kiezen én scheppen. Hoe leuk is dat? Ik ging voor de ‘hartverwarmende thee’ waar de tekst ‘word je lekker warm van’ opstond. Jim ging voor een ‘laat maar waaien’ thee, waar ik stiekem wel een beetje om moest lachen, want deze sloot goed aan bij de weersomstandigheden.

 

 

Naarmate we langer zaten, schoof de eigenaresse bij ons aan en kregen we een overheerlijke tosti, afgetopt met ananas, geserveerd. Omdat we nog meerdere rondes te gaan hadden, kozen Jim en ik om deze ronde te delen. Daar waar we nu geen tijd hadden, hadden we graag nog een blikje gewaagd aan de zichtstal. Hier hadden we aansluitend kunnen genieten van een mooi stukje platteland. Ook werd ons verteld dat Hoeve de Nachtegaal rolstoel toegankelijk is en dat ze een rolstoel toegankelijk toilet hebben. Een mooie en prettige toevoeging aan deze plek als je het ons vraagt! Helaas moesten we door.

 

 

Boerderijterras De Spekdonken 

De zon liet zich zien en wij vertrokken naar Boerderijterras De Spekdonken; een sfeervolle plek, waar wij ons direct thuis voelde! Deze ronde kozen we beide voor een lekker glaasje fris. Jim nam een Tonic en ik nam zelf een Fanta. Alhoewel een glaasje wijn zeker ook bij deze sferen zouden passen. We kozen opnieuw voor een snoeperke, waarna we een prachtig opgemaakt plateau kregen met een rijkelijk belegde tosti. Ondanks de tosti van de vorige ronde, was dit een absolute warmloper. Voordat de tosti in het tostiapparaat gegaan was, werd hij besmeerd met een laagje boter, wat deze tosti smakelijk krokant maakte. Na een 2e drankje werd het toch echt tijd om ons te begeven naar de laatste plek van onze route; het Reintje.

 

 

Het Reintje

Alhoewel het hier nog wat rustig was, konden we gezellig voor bij het raam zitten. Zo konden we naar buiten kijken en hadden we een soort buiten-binnen gevoel. Wederom kozen we een laatste keer voor het snoeperke. Bij het Reintje is dit een overheerlijk bordje huisgemaakte stoofvlees met frietjes. En wat waren wij tevreden dat wij onze laatste ronde hier zouden afsluiten. Want wat is er nu lekkerder dan de dag te eindigen met een goed bordje frietjes én huisgemaakte stoofvlees?!

Lijkt het jou nu ook leuk om bovenstaande route, of wellicht een net wat andere route te trotseren? De boekjes van ‘Het Snoeperke’ zijn te koop bij ons Visit Eersel punt.