Op Visit(e) bij de Vèssumse Hoeve

| Aaf Ketting

In samenwerking met Visit Eersel ging ik maandag 2 augustus lunchen met Visit Eersel Manager Jim Steenbakkers bij de Vèssumse hoeve in Vessem. Wat ik een hele leuke eerste afspraak vond aangezien ik in dit pand 5 jaar heb gewerkt als sous chef. In het voormalige “Smaeckvol”. 

Metamorfose
 

Maar wauw! Wat een metamorfose heeft de boerderij gehad. Alles is aangepakt. Al te beginnen op de parkeerplaats. Buiten een heel nieuw terras aangelegd. De “serre” is nu omgetoverd in een hele mooi aanbouw met frisse blauwe tinten. Waar je vervolgens binnen komt in het restaurant. In een compleet andere verfrissende setting. Trendy en hip maar nog wel de charme van de oude boerderij kunnen behouden. Voelt er heel gezellig en warm aan. Met de super leuke oude fiets die als bestek tafel dient. De bar is verhuisd naar de andere zijde waardoor het veel ruimer oogt. 
Wij gingen lekker buiten zitten, waar het voor een maandag aangenaam gezellig druk was. Te beginnen met een cappuccino waarbij mijn oog meteen valt op het servies. Blijf het mooi vinden als er al aandacht wordt besteed in het koffie/thee servies. De mooie aardse tinten, die later terug komen bij het servies van de lunch. 

 

Streekproducten
 

Vervolgens kregen we de kaart. Een zeer ruime keuze voor de lunch. Opvallend én wat ik heel erg leuk vind is de aandacht voor “streekproducten” of lokale samenwerkingen. Als voorbeeld Rondeel eieren uit Wintelre en gebak van bakkerij Van Heeswijk. Je vind er verschillende broodjes met een leuke twist. Bijvoorbeeld met gelakt buikspek, piccalilly en uiencompote.  Liever een soepje of een eitje? Of kun je de keuze niet zo goed maken? Kies dan net als mijn tafelgenoot voor een Vessums bordje. Een gezellig bordje beetje te vergelijken met een “twaalf uurtje” en dan met een Bourgondische twist. Zelf had ik gekozen voor een salade. Lekker zomers en doet het altijd goed. Een Aziatische noodle salade met kippendij, cashewnoten en sojadressing. Kippetje was lekker crunchy en lekker op smaak. De salade was ruim. Maar is ook bedoeld als maaltijd salade. Kreeg er nog een boterham bij met een kuipje kruidenboter. Ook serveren ze smoothies. Wij hadden de sunshine en green veggie. Maakt de lunch helemaal compleet. 

Denk je nu, dat klinkt gezellig daar wil ik ook een keertje heen? Voor een lunch, diner of koffie met gebak als ik aan het fietsen ben. Ze zijn dagelijks geopend vanaf 10.00 uur behalve op dinsdag dan zijn ze gesloten. Ze bieden ook een hele leuke fiets arrangement aan met samenwerkingen in de Kempen. 
Liever borrelen, gezellig iets drinken of een reden voor een feestje dan ben je welkom in het “Ruifke”. Die ook een hele mooie metamorfose heeft ondergaan. 

Kortom de Vèssumse Hoeve is zeker een bezoekje waard!