Op Visit(e) bij Dinee Cafe De Kempen

| Aaf Ketting

De Kempenbode
 

Bent u er lekker op uit? Met de fiets of een stukje wandelen in het bos. Dan is een een lunch of een gezellige borrel bij Dinee Cafe De Kempen een aanrader. Een gemoedelijke horecagelegenheid,
gelegen in het centrum van Knegsel. 
Bij binnenkomst proeft u de Brabantse gezelligheid al.
U wordt hier altijd warm onthaald door het vriendelijke personeel en de eigenaren. Hier is eigenlijk het hele jaar rond wel "bedrijvigheid".
Met veel fietsers, wandelaars en lokale gasten is het binnen altijd gezellig druk, maar ook op terras is het goed toeven.
Wij gingen vandaag voor een lunch.
Waarbij je een keuze kunt maken uit de 'Kempenbode".
Een eigen tijdschrift/krant waar je de menukaart in vindt.
Maar ook veel leuke artikelen over het bedrijf zelf.
Zoals een interview met een werknemer en een heel leuk stuk geschreven over een lokale zuivelboer waar ze de kaas vandaan halen. 

"Een graai uit de moestuin", hoe leuk is dat?

Ook wordt er reclame gemaakt voor hun eigen likeurtje "Nipperke". Mocht u die nog niet geproefd hebben dan kan ik u vertellen dat het zeker wel een grote aanrader is om een keertje aan te nippen. Een lekker zacht en zoet likeurtje dat Nipperke. Maar de borrels laten we even voor wat ze zijn. Want ik ben wel benieuwd naar de gerechten uit de keuken.
Wij hebben vandaag geluk want het zonnetje schijnt. Dus gaan we lekker genieten buiten op het terras.
Dat is gezellig aangekleed met bloembakken en heeft natuurlijke afscheidingen met een beukenhaag.  
In de Kempenbode is genoeg te vinden. Je kunt ook helemaal je eigen salade samen laten stellen.
"Een graai uit de moestuin", hoe leuk is dat?

Het leuke aan lunchen bij de Kempen is, dat er zoveel keuze is dat er altijd wel iets te vinden is dat je nog niet hebt gegeten.
Vandaag kon ik toch niet zo goed kiezen en zag ineens de oplossing. Ik bestelde de 'Middag Power' een broodje met gebakken eitje met spek,
een broodje bourgondische kroket en daarbij een lekker balletje gehakt uit eigen keuken.
Een aanradertje voor de mensen onder ons die ook wel eens moeite hebben met een keuze te maken.
Het is een beetje te vergelijken met het traditionele '12 uurtje', maar dan anders vormgegeven. Het balletje was lekker sappig uit de jus. En met een eitje met spek maak je mij op iedere moment van de dag wel blij. Zelf word ik altijd vrolijk als er ook aandacht is besteed aan een 'kopgarnituurtje'.
Dat kleine salade-dingentje boven aan het bord bij een lunchgerecht. Bij De Kempen weten ze daar wel raad mee.
Een lekker goed gevuld salade is dat echt wel en dus een kleine traktatie extra bij het gerecht. 

"En de zongedroogde tomaatjes zorgden voor een leuke kleur-twist op het broodje."

Mijn tafelgenoot bestelde op aanraden van het vriendelijke personeel de 'Adam zoekt Eva'. Een rustiek bruin broodje goed gevuld met kruidenroomkaas, gebakken scampi's met daarbij pulled chicken, gebakken champignons en ui. Voor de extra pit nog een cajunsausje. Dat zag er ook echt heel lekker uit. Goed bourgondisch gevuld broodje met smaken die goed bij elkaar passen. En de zongedroogde tomaatjes zorgden voor een leuke kleur-twist op het broodje. 

Bij onze lunch in het zonnetje buiten op het terras genoten wij ook nog eens van een lekker biertje genoemd H.E.N.K (Heerlijk Eigenwijs Natuurlijk Krachtig). Een speciaal blond biertje die biologisch is gebrouwen ter ere van 65e verjaardag van Henk Imming, die samen met zijn vrouw Lenie in het bijna 20-jarig bestaan van het Dinee Cafe veel hebben betekend voor de eigenaren (waaronder hun twee kinderen Gertie en Bart, samen met compagnon Robby). H.E.N.K. is een fris, fruitig biertje met een klein scheutje Nipperke erin. Dat proef je!

Bent u een bierliefhebber dat bent u bij Dinee Cafe De Kempen aan het juiste adres. Hier zijn ze namelijk al meerdere keren uitgeroepen tot 'Hertog Jan café van het jaar'. In 2011 de tweede plaats en 2012 en 2014 de eerste plaats. De bierkaart liegt er ook niet om. Er is voor ieder wat wils te proeven. 

Ikzelf genoot van een Gin-Tonic bomvol rood fruit. Het zag er niet alleen heel gezellig en zomers uit maar smaakte ook nog geweldig. Een echte verwennerij zo op een maandagmiddag. Hihi.

 

 

Verder zijn er ook leuke menu's te bestellen qua diner. Of als je iets te vieren hebt is er een uitstekende High Tea. Kortom, in dit mooie gemoedelijke Dinee Cafe De Kempen bent u altijd welkom om de Brabantse gastvrijheid te komen proeven.