Dé vijf leukste culturele bezienswaardigheden in de buurt van Eersel

| Jim Steenbakkers

Abdij van Postel

Verscholen tussen de bossen, heide en velden van de Belgische Kempen vind je de verschillende imposante gebouwen van Abdij van Postel.
Al sinds de 12e eeuw wonen hier kloosterlingen en nog steeds leven hier volgelingen van de heilige Norbertus.
Hier ervaar je een oase van rust midden in het hart van de Kempen. De abdij van Postel is voor veel dagjesmensen en toeristen een geliefde bestemming. Naast de prachtige wandel- en fietstochten in de omgeving, heb je ook de mogelijkheid om op aanvraag een rondleiding te volgen.
De rondleiding door de abdij neemt je mee door de kerk, de kruidentuin en de kaasmakerij. Je krijgt een uniek inkijkje in de werking van de abdij, het leven van de norbertijnen en de historische en beschermde gebouwen. Uiteraard kan het proeven van een stukje zelfgemaakte kaas of zelfgebrouwen bier dan niet ontbreken. 

Reserveer een rondleiding

Van Abbemuseum 

Zeg je Eindhoven, dan zeg je het Van Abbemuseum. Dit museum heeft een grote collectie moderne kunst. Niet alleen de kunst, maar ook het gebouw is zeker een bezoekje waard. Het oorspronkelijke gebouw komt uit de jaren ’30, maar is 2003 helemaal vernieuwd. Het museum is opgericht in 1936 en bevindt zich in hartje Eindhoven. 

Met een ruime collectie van zo’n 3.000 kunstwerken van internationale kunstenaars en artiesten is het museum zeker de moeite waard. Een echte must-see voor liefhebbers van moderne kunst en architectuur.

Bezoek het museum

Stadswandeling in Eindhoven

Een ideale combinatie met een bezoek aan het van Abbemuseum is het lopen van een bijzondere stadswandeling in Eindhoven. Lekker sportief én je maakt direct kennis met deze mooi ‘Phillips’ stad. Stadswandelingen zijn er in ieder geval genoeg, dus de keuze is reuze. Maak kennis met het erfgoed van Philips, ontdek de industriële wijk Strijp-S of ontdek de verborgen groene plekjes van Eindhoven. Loop je graag zelf een route of hoor je liever de bijzondere verhalen van een gids? Dat is allebei mogelijk! Natuurlijk zijn de verschillende stadswandelingen handig te combineren met een lekker lunch of borrelmomentje bij de vele verschillende terrassen in Eindhoven. Wandel een ‘Eindje om’!  

Stadswandeling op inschrijving 

Gallery Micky Hoogendijk in Hoogeloon 

Naast historische dorpjes, prachtige natuur en bijzondere musea, vind je in de omgeving van Eersel ook verrassende galerieën boordevol prachtige (kunst)werken.
Zin in een middagje kunst en ben je benieuwd naar de werken van Micky Hoogendijk? Breng dan een bezoek aan de galerie van Micky Hoogendijk in Hoogeloon. 
Ze ontvangt op afspraak bezoek in haar galerie.

Kunstenares Micky Hoogendijk verruilde een aantal jaar geleden het uitbundige Hollywood voor het pittoreske Hoogeloon, waar ze nu een galerie aan huis heeft. Een kleine maar prachtige galerie, groot genoeg om een permanente expositie in te organiseren van zeker vijfentwintig beelden en haar eerste afgietsels in brons. Bekijk in alle rust en stilte haar verschillende kunstwerken en laat je verrassen. 

Maak een afspraak

NatuurSpa Landschot in Hoogeloon 

Na al deze culturele ontdekkingen en bezienswaardigheden is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Kom helemaal tot rust bij NatuurSpa Landschot in Hoogeloon. Af en toe een beetje luxe kan namelijk helemaal geen kwaad. Geniet van een van de vele massagebehandelingen, Turks stoombaden, jacuzzi’s, sauna’s of onder een aroma douches. De ideale afsluiting of start van een heerlijk verblijf in de omgeving van Eersel.

Ontdek NatuurSpa Landschot