Ontdek de Parels van Eersel

| Jim Steenbakkers

Op pad door Eersel
 

De cultuurgeschiedenis van gemeente Eersel ligt letterlijk op straat. Wie meer wil weten over het heden, het verleden en de toekomst van Eersel maakt een wandeling door het dorp. De rijkdom aan geschiedenis is af te lezen aan de nog zichtbare oude dorpsstructuur, de fraaie woonhuizen en vooral de velen opvallende voorwerpen en details in de openbare ruimte van het dorp. Het zijn de parels van Eersel.

Verschillende bronzen noppen leiden je de weg richting de bijzondere parels én daarmee de indrukwekkende historie van deze gemoedelijke Brabantse gemeenschap. De Parels zijn alledaagse voorwerpen die iets vertellen over de bijzondere geschiedenis van die plek. Natuurlijk kun ja al het moois dat Eersel te bieden heeft zelf ontdekken. Maar overweeg eens de Parelroute door Eersel te lopen, inclusief plattegrond én bijzondere verhalen.

 

Bijzondere verhalen uit het verleden..

Samen met een plattegrond ontdek je de mooie verhalen die bij deze parels horen. Verhalen over rijkdom en armoede, over handel en wandel naar Denemarken of over zorg en liefde tijdens oorlog en vrede. Zo maak je kennis met de leukste anekdotes en unieke informatie.

Ontdek de Parels van Eersel


Eersel is het waard om gezien te worden. Met een goed glas wijn op een van de gezellige terrassen, op een houten picknickbankje na een stevige wandeling of met je gezelschap op de karakteristieke markt. Eersel heeft de nuchtere Brabantse mentaliteit, het gemoedelijk dorpse karkater, een gezellig marktplein en bijzondere winkeltjes. Maar Eersel heeft nog veel meer te vertellen! Combineer cultuur met een heerlijke ontspannend excursie. Ontdek de mooiste plekjes van Eersel tijdens een bijzondere dorpswandeling.

Benieuwd naar de Parelroute van Eersel?
De plattegrond mét bijbehorende verhalen is verkrijgbaar bij ons informatiepunt. Adres: Markt 30a, 5521 AN te Eersel.
De volledige Parelroute loop je in ongeveer 3 uur, inkorten is mogelijk. Onderweg kun je genieten van een kop koffie op een terras, loop je binnen bij een bijzonder winkeltje of rust je uit op een van onze gezellige bankjes. 

Samen met een gids..

Loop je de Parelroute liever samen met een gids? Dat kan!
Zo hoor je nog meer leuke feiten, interessante weetjes en streekverhalen over Eersel.

Prijzen: 
Voor groepen van 4 tot 80 personen.
Kosten: €7,50 per persoon
Kinderen tot 18 jaar: €5,00 per persoon

Reserveer een enthousiaste gids!