Familieactiviteiten in de omgeving van Eersel

| Jim Steenbakkers

"Een dagje uit met het hele gezin."

In de omgeving van Eersel is ontzettend veel mogelijk wanneer je met je gezin erop uit wilt. In de directe regio rondom Eersel heb je de keuze uit verschillende grote pretparken speciaal voor kinderen van verschillende leeftijden. Wij geven je graag tips over een perfect dagje uit voor het hele gezin in de omgeving van Eersel!

Bobbejaanland
 

In Lichtaart (België), op zo’n 35 minuten rijden vanaf Eersel, vind je Bobbejaanland. Dit is een pretpark met vier verschillende themagebieden: Land of Legends, Adventure Valley, Cowboy Town en Kinderland. Elk themagebied heeft verschillende attracties voor alle leeftijden. Dit zorgt ervoor dat jouw kinderen zich zeker thuis voelen in een van deze gebieden. Van de vier natuurelementen in Land of Legends stap je zo Het Wilde Westen in. En vanuit de virtual reality omgeving van Mount Mara maak je een rustig tochtje met je kinderen in de Mini Trein. Breng zeker een bezoekje aan dit attractiepark wanneer je een gezin hebt met kinderen van verschillende leeftijden!

Lees alles over Bobbejaanland

 

Efteling: Wereld vol Wonderen
 

Vooral voor gezinnen met kinderen van uiteenlopende leeftijden is de Efteling dé plek voor een geweldig dagje uit. De Efteling in Kaatsheuvel (Noord-Brabant) is het grootste attractiepark van Nederland en absoluut een bezoekje waard wanneer je op zoek bent naar een uitje met je gezin. Het park is 365 dagen per jaar geopend en heeft ontzettend veel leuke attracties, spectaculaire shows en gezellige horecagelegenheden. Misschien wel het meest bekende onderdeel van de Efteling is het sprookjesbos, wat een erg speciale belevenis is voor de allerjongste kinderen, die voor het eerst kennis maken met de bekende sprookjes. Maar ook voor de oudere leden van het gezin zullen de vertalingen van de sprookjes voor veel herkenning en plezier zorgen.

"In deze attracties begeef jij je tijdelijk in een andere wereld."

Naast dit sprookjesbos vind je in de Efteling spannende achtbanen als Baron 1898, Joris en de Draak en natuurlijk de Python, waardoor de waaghalzen in de familie ook de dag van hun leven hebben. De Efteling staat ook bekend om betoverende attracties als Fata Morgana, Droomvlucht en Symbolica. In deze attracties begeef jij je tijdelijk in een andere wereld. Perfect wanneer jij even de zorgen van alledag wilt vergeten! Een bezoekje met het hele gezin aan attractiepark Efteling vraagt natuurlijk ook om een hapje eten en lekker drankje. Er zijn 16 horecagelegenheden te vinden in het park, dus keuze genoeg en voor ieder wat wils.

Ben je nieuwsgierig geworden naar De Efteling?

Bekijk de website

Plopsaland De Panne
 

Misschien minder bekend, maar zeker niet minder geschikt voor een dagje uit met je familie is Plopsaland De Panne. In eerste instantie was dit attractiepark in het Belgische De Panne volledig in het thema van Studio 100, maar in de laatste jaren is Plopsaland aan het bouwen aan een uitbreiding om ook oudere bezoekers aan te spreken. Er zijn verschillende spannende achtbanen bij gekomen en rond Halloween zijn er diverse scare zones op een spannende dag te beleven.

Is het minder mooi weer? Dan is er genoeg te doen in het indoor deel van Plopsaland. Je kinderen kunnen hier glijden van de hoogste glijbanen, klimmen op de leukste speeltoestellen of een ritje maken in een van de leuke indoor attracties.

Meer informatie over Plopsaland de Panne

Safaripark Beekse Bergen
 

Is jouw kind een echte dierenvriend? Ook dan kun jij een geweldig dagje uit vinden in de buurt van Eersel. Er liggen namelijk verschillende dierenparken in de omgeving. Safaripark Beekse Bergen is hier een mooi voorbeeld van! 

Heb je het over Beekse Bergen, dan denk je direct aan de gave safari’s en wilde dieren waar je vlak langs kunt rijden met je eigen auto. Maar Beekse Bergen heeft nog veel meer mogelijkheden. Het park is daarom een ideale plek om te bezoeken wanneer je met je gezin een afwisselende én leerzame dag wilt beleven. Safaripark Beekse Bergen bevat een prachtig deel met natuur, waar diverse wilde dieren leven. Ga met je eigen auto het park in en kom oog in oog te staan met de mooiste dieren of kies voor een boot-, bus- of wandelsafari wanneer je meer avontuur wilt. In het Safaripark zie je onder andere olifanten, giraffes, neushoorns maar ook gevaarlijke roofdieren als gorilla’s, hyena’s en panters.

"Slaap in het Safari Resort midden tussen de wilde dieren in een van de lodges, boomhutten of safaritenten."

Wil jij je kinderen kennis laten maken met de dierenwereld? Neem ze dan mee naar de Beekse Bergen. Naast de gave safaritochten zijn er meer dan voldoende mogelijkheden voor jouw kinderen om zich uit te leven op een van de speeltoestellen of de andere attracties. Is het mooi weer? Dan zijn een van de attracties in combinatie met water onvergetelijk. Maar ook buiten de zomer kunnen kinderen hun energie kwijt op een van de speeltoestellen, de minigolfbaan of de air trampolines. Wil je meer dan één dag besteden aan het ontdekken van Beekse Bergen? Overnachten is ook mogelijk! Slaap in het Safari Resort midden tussen de wilde dieren in een van de lodges, boomhutten of safaritenten. Liever meer comfort? Kies dan voor een van de jungalows, blokhutten of chalets op het vakantiepark van Beekse Bergen.

Ontdek de Beekse Bergen