De Acht Zaligheden

| Jim Steenbakkers

Fiets door de Acht Zaligheden
 

Ontdek de Acht Zaligheden op de fiets! Combineer sportief met cultuur. Tijdens deze fietstocht fiets je door een prachtig landschap én door de verschillende dorpen. In combinatie met het handige informatieboek, verkrijgbaar bij VVV Eersel, leer je alles over de streekverhalen en legendes van deze kerkdorpen. Afgewisseld met de mooie natuurlijke omgeving beleef je de Brabantse Kempen op een geheel nieuwe wijze. Geen weer om te fietsen? Of niet zo sportief aangelegd? Dan is de Acht Zaligheden route specifiek voor auto’s of motoren ook een echte aanrader! Uiteraard biedt ieder dorp voldoende horecagelegenheden om onderweg te genieten van een heerlijke kopje koffie of stevige lunch. Maak optimaal gebruik van de Brabantse gastvrijheid.

Fiets door de verschillende dorpen

"Een verzamelnaam voor de achttal gezellige en pittoreske dorpen."

De Acht Zaligheden: een verzamelnaam voor de achttal gezellige en pittoreske dorpen in de Nederlandse Kempen. Eén van deze dorpen is Eersel, maar ook Duizel, Hulsel, Knegsel, Netersel, Reusel, Steensel en Winterle zijn onderdeel van deze historische benaming. Niet voor niets eindigen deze dorpen (bijna) allemaal op “-sel”. Maar wat maakt deze dorpen tot de Acht Zaligheden? En welke unieke activiteiten zijn de moeite waard om te bezoeken? Eén ding is zeker: deze authentieke Brabantse dorpen ademen de sfeer van Bourgondische gezelligheid en het goede leven.

Kempenmuseum De Acht Zaligheden
 

Een leuke toevoeging aan jouw fiets-, motor- of autoroute door de verschillende dorpen, is een bezoek brengen aan Kempenmuseum De Acht Zaligheden. Dit gezellige museum laat op interactieve wijze zien hoe het Kempische leven was tot 1950. Maak kennis met unieke gebruiksvoorwerpen, verhalen, oer-Hollandse spellen en de prachtige bloemen- en kruidentuin helemaal in teken van vroeger. Kempenmuseum De Acht Zaligheden is iedere dag geopend. Een entreeticket voor volwassenen kost €6,50 en voor kinderen €2,50. Een eventuele rondleiding met gids reserveer je voorgaand aan het bezoek. Wil je meer informatie over Kempenmuseum De Acht Zaligheden?

Neem een kijkje op de website!

Kempenmuseum De Acht Zaligheden