Kerstmarkt Eersel

| Isabella Put

We zijn er content mee!

 

Dé manier om in de kerstsfeer te komen: Een kerstmarkt bezoeken! De mooi verlichte kraampjes, de sfeer, de heerlijke geuren, gezellig aan de Glühwein.. En laat Eersel nu ook nog eens de ideale uitvalsbasis zijn om een kerstmarkt te bezoeken! De historische Markt met zijn kinderkopjes, historische panden, de Mariakapel én de aansluitende Nieuwstraat lenen zich uitstekend voor een middag kerstshoppen in een nostalgische stijl. In Eersel is deze kerstmarkt dan inmiddels ook een heuse traditie geworden, dit jaar vond de kerstmarkt alweer voor de 33e keer met succes plaats.

Wij waren er weer Buiten Gewoon Content mee.

De focus ligt op creatief, uniek, handgemaakt, cadeautjes, kerststukjes en streekproducten in de vele kramen in het centrum. Een uitgelezen zondag om met het hele gezin wat kerstsfeer mee naar huis te nemen. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. De grote kerststal opende voor de eerste keer de deuren, de alpaca’s werden liefdevol geknuffeld en de kerstman deelde lekkers uit en ging met menigeen op de foto, Josef en Maria hadden hun ezel ingeruild voor de alpaca’s (uit Riethoven) en dwaalden rond tussen het publiek. 

Ook de icecarver had aan belangstelling niet te klagen. Indrukwekkend wat voor kunstwerk hij weet te toveren uit een blok ijs.

Handgemaakt, luxe en ruim assortiment

 

Opnieuw was er dit jaar ook de geweldig mooie Luxury Lane, met adembenemede creaties van lokale kunstenaars en ambachtslieden. We hebben er vanalles aangetroffen, van stoere potten, vazen en woonaccessoires van Ruighuid, tot aan prachtige gouden schilderijen, weelderige houten meubels, bronzen beelden en overige decoratie voor in en om het huis van diverse kunstenaars.

Maar ook op straat was er voldoende gelegenheid om unieke handgemaakte items te scoren. Of het nu ging om een leuk kerststukje voor op de keukentafel, of om een prachtige krans voor aan de deur, de keuze was reuze.

Veel vermaak

 

Duizenden mensen waren opnieuw getuige van leuke optredens van de Ice King, een zingende ijskoning, die door het publiek heen gleed. Maar ook was Murray's Regiment dit jaar weer van de partij, de mannen uit Schotland, met hun prachtige doedelzakken. Het dweilorkest Krankjorum en dansgroep Let's Dance waren ook aanwezig. Zij zorgden voor geweldig mooie optredens verzorgd door onze eigen inwoners, op de kiosk, door de straten en op de historische Markt van Eersel. 

Al met al was er dus genoeg vermaak voor iedereen.

Na het slenteren was het goed toeven in de horecatent of een van de vele horecazaken langs de markt. Daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Onder het genot van een glühwein, wafel, een kop soep of andere winterse  lekkernijen, lekker warmend aan de houtkacheltjes en gezellig bijkletsen met bekenden. Op naar de kerst en over een jaar is er ongetwijfeld de 34 editie. Wij wensen je een hele fijne kerst toe! 

  • Romantiek mocht niet ontbreken