Leuke uitjes in Eersel met kids tijdens de zomervakantie!

| Isabella Put

Of je nu op vakantie bent in Nederland of gewoon een staycation houdt, er zijn altijd parken en speeltuinen in de buurt. Gelukkig is er in de gemeente Eersel ook een ruim aanbod aan gezellige, lokale parken en speeltuinen! Van Eurocamping Vessem tot Recreatiepark TerSpegelt in Eersel, in deze blog nemen we je mee op ontdekkingstocht en zorgen we samen voor een onvergetelijke zomer! Wat ga jij als eerste uitproberen? Van waaghalzen tot rustzoekers en van creatievelingen tot sportievelingen, er is in de gemeente Eersel van alles te doen. 

1. Geniet van urenlang speelplezier

Wanneer we speeltuinen mogen uitlichten, dan ben je bij onze recreatieparken: Eurocamping Vessem en Recreatiepark TerSpegelt aan het juiste adres voor urenlang speelplezier. Of je nu kiest voor de kleurrijke speeltoestellen of toch liever de airtrampolines ontdekt, ze liggen allemaal op centrale plaatsen van de camping: zo is er altijd wel eentje in de buurt! Maar ook sport en spelmogelijkheden zijn er hier genoeg. Een potje voetballen op de verharde voetbalvelden, het pannaveldje of voetbalveld van gras, een competitief balletje slaan op de tennisbaan, de bal hoog houden op het beachvolleybalveld of samen plezier beleven door de kinderen uit te dagen voor een potje tafeltennis of tafelvoetbal! Genieten staat hier altijd centraal. Ben je liever op zoek naar een speeltuin tijdens jouw verblijf in de omgeving of ontdek je graag de mogelijkheden wanneer je ontspannen in een stoel duikt op een zonovergoten terras? Bekijk dan zeker deze locatie(s) eens: Zoeken | Visit Eersel 

 

2. Een 18-holes midgetgolfbaan, daag elkaar uit!

Kan jij een hole-in-one slaan op een van de Midgetgolfbanen in de gemeente Eersel? Wij zijn benieuwd! Zowel Recreatiepark Terspegelt als Eurocamping Vessem beschikt over een mooie 18-holes baan, die garant staat voor plezier voor het hele gezin. Daag elkaar uit op een van de Midgetgolfbanen en bekroon jezelf tot winnaar! Een balletje slaan in de buitenlucht verveelt namelijk nooit.. Voor de kids zijn er zelfs speciale kindersticks. Wil je na een fanatiek potje midgetgolf in de gemeente Eersel lekker uitrusten? Bezoek dan het gezellige terras van De Keizer in Eersel of kom lekker smullen bij de cafetaria van Eurocamping Vessem!

3. Zintuigelijke ervaringen in de gemeente Eersel

Wanneer je tegen de kinderen zegt 'laten we gaan wandelen of fietsen' dan zullen de meeste kids misschien niet altijd heel enthousiast reageren. Verbind je er echter iets anders leuks aan, dan wordt het al een stuk aantrekkelijker! Denk aan een ijsje bij De Smaak! halverwege de tocht of bewandel samen het Kabouterpad in de buurt. Wanneer je samen een wandeling of fietstocht in de natuur maakt, ontdek je vaak nieuwe plekken en worden de zintuigen van kinderen geprikkeld. Ga je er mee op uit? Er zijn diverse plekken in de buurt die een fiets verhuur tot hun beschikking hebben. 

4. Knuffelen met de dieren bij..

Ontdek de verschillende, avontuurlijke kinderboerderijen in Eersel! Kom gezellig kennismaken met de verschillende dieren in de omgeving. Van Victor het varken bij Recreatiepark TerSpegelt tot damherten, ganzen en eenden bij Eurocamping Vessem. Maar ook kun je tijdens een overnachting in de omgeving van Eersel genieten van verschillende dierenweides. Denk aan Kampeerboerderij W'tjewel, B&B De Zandhoef of verblijf tussen de paarden bij BoksheideBuiten. Beleef Eersel en omgeving en bewonder diverse dieren van dichtbij, wie weet kom je zelfs een kunstige koe tegen met een schildersezel! Geintje natuurlijk, dat is weer de andere kant van een (cultuurrijk dieren)verhaal. 

5. De mooiste visvijvers in de omgeving van Eersel

Visliefhebbers, opgelet! In de omgeving van Eersel vind je verschillende, bijzondere plassen waar je in kunt vissen, die je niet wilt missen. Zowel de recreatieparken in de buurt als verschillende natuurgebieden, hebben een eigen visvijver en zijn vrijwel de hele dag toegankelijk. Bij TerSpegelt is dit rondom het blobmeer, in deze recreatieplas zijn er diverse vissoorten te vinden. Maar ook aan de recreatieplas vind je hier verschillende aanlegsteigers, hengelen vanaf je kampeerplaats of huuraccommodatie behoort hier dus tot de mogelijkheden, hoe gaaf is dat? Of ontdek jij liever een ongestoorde vis plek, waar je de ene na de andere vangst naar binnen hengelt? Dan zit je ook bij Eurocamping Vessem aan het juiste adres. Van karpers tot zeelten en van snoeken tot voorns en baarsjes, er zijn heel veel verschillende soorten vissen. Neem jij je viskoffer mee? Want hier doe je absoluut een mooie vangst! 

 

Hopelijk ben je geïnspireerd en weet je nu precies welke locaties je in en rondom het centrum van Eersel moet bezoeken, om met de kids een onvergetelijke zomervakantie te beleven. Wil je een weekendje blijven met de kinderen? Kies dan voor een fijn verblijf in een gezellige safaritent in Eersel. We zien je graag binnenkort voorbijkomen!

Bekijk één van de volgende blogs voor nog meer inspiratie