Wens - Groei - Kaarten

| Jim Steenbakkers

Kaarten van groeipapier

Groeikaarten zijn kaarten van groeipapier ook wel bloeipapier of groeikarton genoemd. In dit duurzame handgeschepte papier zitten zaden verwerkt. Wanneer je het papier plant, in een potje met aarde of rechtstreeks in de grond, groeien er bloemetjes of plantjes uit. Kijk goed naar het soort mix en zoek eventjes wat meer op over de mix die je gaat planten. Bloemen doen het buiten bijvoorbeeld er goed, terwijl je groenten juist eerst beter binnen kunt laten ontkiemen. 

De wensen op de kaarten groeien dus direct uit in iets moois. Van bloemenmix (gefeliciteerd), tot lavendel en van klavertjes (voor geluk) tot wortel en tomaat (voor veel beterschap)

 

In 6 verschillende varianten

De kaarten zijn er in zes verschillende uitvoeringen. Gefeliciteerd (verjaardagskaart), Dankjewel, Geboorte (zoon/dochter), Beterschap, Veel sterkte (condoleance) en Groetjes uit Eersel! Op alle kaarten staan verschillende highlights vanuit Eersel, de skyline, het museum, de contente mens, de pronte vrouw maar ook de Gloeiige op de hei en de Cartierheide zelf. De kaarten zijn dus niet alleen leuk om te geven, maar vertellen ook echt iets over Eersel.

Jouw Groeikaart planten

In het groeipapier zitten niet alleen zaden, het handgeschepte papier is ook nog eens gemaakt van gerecycled papier. Dus op meerdere fronten een duurzaam en symbolisch product. Op het kaartje zelf staan minimale plantinstructies. Maar het komt er op neer dat je de kaart nat maakt en verscheurt (uiteraard nadat je 'm al al je vrienden en familie hebt laten zien) en vervolgens plant in een klein potje met aarde. Je bedekt alle stukjes papier goed met aarde. 

Geduld en aandacht zijn belangrijk om het groeipapier goed op te kweken. Onder de juiste omstandigheden zullen de zaadjes gaan ontkiemen. Natuurlijk heeft zonlicht ook een grote invloed op het ontkiem- en groeiproces. Hierdoor is de kans van slagen groter in de lente / zomer dan in de herfst / winter. Net als alle zaaisels houden de groeipapier zaden van een zonnige plek die niet té warm is. Dit kan zowel binnen in huis als buiten in de tuin of op het balkon zijn. Liefde en aandacht doet wonderen. 

Wil je ook zo'n leuke Eersel Wens - Groei - Kaart scoren?

Dat kan bij het Visit Eersel Informatiepunt.

Prijzen: 
Alle kaarten zijn 2,95 euro per stuk. Je krijgt hier een leuke envelop bij en een sticker om de envelop mee dicht te plakken.

Neem snel een kijkje!