De Nederlandse kampioenschappen Cross Country op het E3 strand in Eersel

| Isabella Put

Op 16 en 17 december 2023 vonden de Nederlandse Kampioenschappen Cross Country plaats. En ons mooie Noord-Brabantse Eersel mocht gastheer zijn. Het NK Cross werd namelijk gehouden op het prachtige E3 strand in Eersel. AV DES, Eindhoven Atletiek en GVAC sloegen de handen ineen om het NK Cross te organiseren. En in het weekend van 16 en 17 december was het dan zover! Zaterdag 16 december streden o.a. de masters en op zondag 17 december streden o.a. de junioren en senioren uit de Nederlandse top om dé felbegeerde medailles te winnen. 

Naamsponsor van de Kidsruns

Dit jaar was Visit Eersel trotse naamsponsor van de Kidsruns, want hoe mooi is het om zoveel kinderen te zien rennen en genieten op het E3 strand tijdens dit prachtige evenement!

Het SPAR NK Cross Eersel werd georganiseerd vanuit een drietal Kempische Atletiekverenigingen, namelijk AV DES, GVAC en Eindhoven Atletiek. Deze verenigingen hebben jarenlange ervaring met de organisatie van diverse crosswedstrijden en tijdens de weken vlak voor en tijdens het evenement zijn er om en nabij 250 toegewijde vrijwilligers vanuit de diverse verenigingen bezig geweest om het evenement op te zetten. 

En wat een mooi weekend hebben we achter de rug! Vanaf de vroege ochtenden was het al een drukte van jewelste op het E3 strand. Deelnemers uit heel het land stonden aan de start en uiteindelijk werd er superhard gelopen! Afsluitend mochten op zaterdag de Masters van start voor de NK Masters, waarbij de eerste gouden, zilveren en bronzen medailles zijn verdeeld. 

Fanatieke renners

Zelf mochten we vanuit Visit Eersel ook aanwezig zijn met onze stand. Samen met de vrijwilligers tijdens dit fantastische evenement fans
creëren voor onze gezellige gemeente. Het decor in deze setting, onze creatieve, mooie en unieke artikelen die te koop waren en natuurlijk
de gezellige enthousiaste mensen én fanatieke renners maakten het tot een geslaagde dag! 

We sloten zondag af met de NK Korte Cross voor vrouwen, waarna er opnieuw gouden, zilveren en bronzen medailles zijn verdeeld. 
Het was een sportief weekend waarbij we soms verbeten gezichtjes, uitputting maar vaak ook 
tranen van blijdschap zagen bij de finish. Kortom, een geslaagd succes! 

Graag tot de volgende keer!

Kijk jij al uit naar de nieuwe datum? Blijf Visit Eersel volgen om op de hoogte te blijven van
de laatste nieuwtjes rondom het NK Cross! Graag tot de volgende keer.

Wil je nog eens nagenieten? Klik dan hier voor de After Movie!