Dertig paar armen strekken zich op zaterdag 8 juni naar de blauwe hemel en wolken

Van rustgevend de wind in je haren en het zonnetje op je gezicht tijdens een Beach Yoga Sessie tot het onder controle krijgen van je ademhaling in een ijsbad met dertig kilo ijsklontjes. Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vond alweer het derde weekend van de Eindhoven Backyard-evenementen plaats. Met elk weekend zijn eigen thema, ging het 4 achtereenvolgende weekenden (van 25-05 t/m 15-06), iedere keer weer om sportief bezig zijn in de buitenlucht. Het doel van de organisatie is om de Kempengemeenten (Visit Eersel, Visit Bladel, Visit Reusel-De Mierden en Visit Bergeijk) bekender te maken bij Eindhovenaren en Internationals. Zij steunden met subsidie, op voorwaarde dat het ook toegankelijk zou zijn voor mensen met een klein budget én met een beperking. Dat maakte Relax In The Woods, een van de evenementen van Eindhoven Backyard, meer dan waar!

 

 

Het decor van rust en ruimte

Tijdens het Relax In The Woods evenement kon je in de natuur rond Eersel genieten van verschillende gratis workshops en activiteiten. De Panberg en Recreatiepark TerSpegelt, die in de Eerselse bossen verscholen liggen, vormen het decor voor de rust en ruimte die de deelnemers in het weekend van 8 en 9 juni konden ervaren. Met Mountain E-Trikes laat gids Sabrina Schoenmaker mensen met een beperking genieten van de natuur in het bos. Anderen doen aan bosbaden - een meditatieve manier van wandelen met al je zintuigen - of een 'gewone' boswandeling met gids.

Misschien kom je wel echte kabouters tegen! 

Maar ook Wouter de Haas, die dit jaar meedeed aan het tv-programma ‘Kamp Van Koningsbrugge’, leert deelnemers om volledig te kunnen ontspannen. De workshop is, net als alle andere dit weekend, gratis en als eerste volgeboekt. Zittend op boomstronken krijgt het groepje ademhalingsinstructies, waarna ze één voor één in het koude bad klimmen, dat is gekoeld met dertig kilo ijsklontjes. 

Intussen lopen families het ontdekpad of de Kabouterpad-wandeling. Met rode puntmuts en rode geschminkte wangetjes komen de kleintjes daar levende kabouters tegen van het TerSpegelt recreatieteam.

Waar sommigen de dag zijn gestart met een intensieve Bootcamp & Outdoor Gym, hebben anderen de dag afgesloten met een gave Pump Track Clinic. Hoe intensief of rustgevend de dag ook werd beëindigd, alle deelnemers hebben een tweetal vouchers met leuke kortingen ontvangen, in de hoop op een herhaalbezoek aan de Kempengemeente Eersel.