Kunstwandelroute LandArt in Knegsel - Bijna 3 kilometer, 20 kunstwerken in de prachtige natuur

LandArt in Knegsel, brengt kunst en natuur op een bijzondere manier samen, en belooft bezoekers een buitengewone ervaring te bieden die de zintuigen prikkelt en de verbeelding stimuleert. LandArt wordt nu voor de 16e keer georganiseerd door stichting LandArt Brabant in samenwerking met Gemeente Eersel en Visit Eersel.

LandArt in Knegsel brengt toonaangevende kunstenaars vanuit heel Nederland, de Kempenregio en zeker ook uit Knegsel zelf, samen om kunstwerken te creëren die perfect passen in het natuurlijke landschap. Deze adembenemende sculpturen en installaties zullen zorgvuldig worden geplaatst op strategische locaties in de natuur van Knegsel, waardoor de schoonheid van de omgeving wordt geaccentueerd en nieuwe perspectieven worden geboden. Dit alles leidt tot een prachtige LandArt wandelroute van een kleine 3 kilometer. 

 

Doe mee aan de fotowedstrijd

Iedere editie mogen we weer prachtige foto's ontvangen als inzending voor de fotowedstrijd. Zo ook deze foto van Annie Wouters. De kunstwerken en de omgeving leent zich uitstekend voor fotografen om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan. Doe je mee aan de fotowedstrijd en maak jij kans op een van de 3 goodiebags met een hoofdprijs t.w.v. €150,-? 

Stuur je foto in

Loop de LandArt route

De route is een kleine 3 kilometer, maar wij raden je aan te parkeren bij Gemeenschapshuis de Leenhoef. Vanuit daar is het een kleine 300 meter naar de start van de route, waarmee de totale route op 3,6 kilometer komt. Ook zijn er in Knegsel voldoende mogelijkheden om lekker iets te eten of te drinken. Denk maar aan cafetaria de Weefkamer of natuurlijk Dinee Cafe de Kempen

Ontdek de route

Toegankelijke kunst voor jong en oud!

Het doel van dit project is om kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek en tegelijkertijd de natuurlijke schoonheid te behouden en te versterken. LandArt in Knegsel biedt niet alleen een inspirerende ervaring voor kunstliefhebbers, maar ook voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Zelfs voor de allerjongsten onder ons is er een programma. Met het speciale kunsteducatie programma (waarvoor al meer dan dertig klassen in de omgeving zich hebben aangemeld) leren kinderen anders kijken naar kunst en gaan ze actief aan de slag met wat de kunst voor hen betekent. Deze editie gaat gepaard met het thema ‘Herinnering en Toekomst’, een thema wat de gedachten zeker zal stimuleren. Inmiddels zijn er zo’n 20 kunstenaars geselecteerd om te exposeren op de route. 

Een impressie van de vorige editie - Landart in Wintelre - zowel gedurende dag als nacht mooi

Heb jij de data van Landart Knegsel al in jouw agenda staan? Want dit wil je niet missen!
1 t/m 17 september 2023 dagelijks vrij toegankelijk.

Bekijk het evenement in onze UITagenda